Viering 6 mei: 500 jaar Grote Kerk Alkmaar

Het is dit hele jaar feest in de Grote Kerk in Alkmaar en we mogen dit allemaal meevieren!

De Grote Kerk is 500 jaar geleden als katholieke kerk begonnen. Op de plek waar nu de Grote Kerk staat stond eerst een kleinere kerk, waar het mirakel van het Bloed gebeurde.

Redenen om op 6 mei as. (de datum rond het Mirakel) een grootse pontificale viering in de Grote kerk te houden waarbij ook gelijk het ‘Mirakel van Alcmaer’ wordt herdacht.

Deze viering is ook gelijk de enige viering in dat weekend in Alkmaar Zuid en Noord, Oudorp, Zuidschermer en Bergen/Schoorl.

Er worden dan ook veel mensen verwacht in de kerk. Om iedere parochiaan de mogelijkheid te geven om bij de viering aanwezig te zijn zal er met gratis toegangskaarten gewerkt worden. Deze kaarten kunnen in de maand april bij het parochiekantoor Nassaulaan 2 afgehaald worden, van maandag t/m vrijdag tussen 9.45 en 12 uur, en op zaterdag tussen 9.30 en 11.00 uur. Ter herinnering zal het ook nog afgelezen worden bij de mededelingen.

Ook in de andere regiokerken zullen kaarten gegeven worden aan wie dat wil.

De priesters zullen aan het begin van de viering in de Grote Kerk een grote route lopen met het reliek van het Bloedwonder.

Gezongen zal worden de Krönungsmesse van Mozart door het koor Canticum Novum dat voor dit project uit meer dan 50 mensen bestaat!

Werkgroep 500 jaar Grote Kerk

Reacties zijn gesloten.