Una Cintina is vijf jaar onze muziekdirecteur

Concert ‘LV100’ (100 jaar Letse Staat) op maandag 29 oktober 20.00 uur Laurentiuskerk
gegeven door Una Cintiņa (orgel), Jeannette van Schaik (zang) en Bas Apswoude (saxofoon)
 
Dit jaar is Una Cintina vijf jaar onze muziekdirecteur. Zij heeft al aardig haar stempel gedrukt op het muzikale gebeuren in de parochie.
Onder haar leiding is het koor Canticum Novum gegroeid, is er opnieuw leven geblazen in het Gregoriaans Koor, zijn de projecten Laurentiuszangers ontstaan, heeft zij een geweldige Krönungsmesse neergezet in de Grote Kerk, is er een jaarlijks terugkerend Kerstconcert met ‘de rode boeken’ en zijn er van de lente tot in de herfst orgelconcerten.
Op 29 oktober sluit zij het seizoen 2018 af met een speciaal orgelconcert: ‘LV 100’.

Zoals velen van u al weten, is Una afkomstig uit Letland. Dit jaar is het 100 jaar Letse staat, en wereldwijd worden er concerten, exposities tentoonstellingen en evenementen georganiseerd. Hoewel Letland een van de dunst bevolkte landen van Europa is, is het rijk aan artiesten, schilders, muzikanten. Het maakt deel uit van de Letse identiteit om creatief te zijn en liefde voor de natuur te hebben. In het concert zal zij samen met twee collega’s, saxofonist Bas Apswoude en sopraan Jeannete van Schaik, muziek ten gehore brengen van componisten uit Letland, voor wie natuur(bescherming) en geloof een belangrijke bron van inspiratie zijn. Namen als Pēteris Vasks, die geen commentaar meer behoeft, of  Ēriks Ešenvalds en Rihards Dubra die ook wereldwijde populariteit genoot, staan centraal in het programma.

De concert organisatie hoopt dat u naar dit concert komt luisteren en gelijk Una komt feliciteren!
Nodig uw vrienden en kennissen uit om ook het mooie pels orgel te beluisteren!
De concert organisatie wenst u veel luisterplezier!

Reacties zijn gesloten.