Uitvaartviering / Avondwake

Het regelen Het overlijden van een naaste is meestal een verdrietig gebeuren. Er moet veel geregeld worden terwijl de aandacht liever nog bij de overledene is. De parochie wil alle moeite doen om er voor te zorgen dat er een mooie uitvaart komt. De volgorde van het regelen is daarvoor belangrijk. Wilt u in verband met het regelen van een uitvaart doorgeven dat iemand is overleden? Dan vragen wij u contact opnemen met de uitvaartondernemer. Deze belt dan de priester. De priester zal daarna contact met u zoeken voor het pastorale gesprek en om de viering en eventuele muzikale ondersteuning met u door te spreken.
Wilt u naast een uitvaartviering ook een avondwake? Ook dit kunt u aan de uitvaartondernemer vertellen. De vrijwilliger van de avondwakegroep zal dan contact met u opnemen om de avondwake door te spreken.
Wat is er mogelijk bij een uitvaart? Wilt u op de hoogte zijn van wat er mogelijk is bij een uitvaart dan kunt u dat in deze brochure lezen. Wilt u alvast een gesprek met de priester om het een en ander door te nemen met betrekking tot een uitvaart, dan kunt u dat doorgeven aan het parochiekantoor.