Rozenkransbidden

Rozenkrans- en Gebedsgroep Pius X 
     
Vorm Meditatiedienst       
Waar kapel van Pius X
Wanneer Elke dinsdag
Tijd 18.25 uur
Duur 35 minuten
Contact Wim van der Laan, via parochiekantoor
Extra info Elke dinsdagavond is de Kapel van de Pius X vanaf 18.00 uur open. Er is dan gelegenheid voor stil gebed, bezinning, meditatie of het meezingen van Marialiederen, die vanaf een CD te horen zijn.
Om 18.25 uur beginnen wij met het bidden van het Rozenhoedje, Litanie voor de tijd van het jaar, Gebed tot Maria, Gebed uit de bundel: Bid om Vrede enz.
Aansluitend is er om 19.00 uur een eucharistieviering in de kerk. Na deze viering begint de Gebedsgroep weer in de Kapel.
Zowel het Rozenkrans bidden als de Gebedsgroep wordt door leken verzorgd.
     
Rozenkransgebed in mei en oktober Josephkerk 
     
Vorm Meditatiedienst        
Waar Maria bidhoek Laurentiuskerk
Wanneer Elke vrijdag in mei en oktober
Tijd 18.45 uur
Duur 30 minuten
Contact Marga Bijvoet, via parochiekantoor
Extra info De werkgroep Maria devotie nodigt u uit om met elkaar in de Maria bidhoek de Rozenkrans te bidden, afgewisseld met zang en overweging. Als het op ons leven aankomt, wie is dan de heilige Maria voor ons? Een van de manieren om daar achter te komen is door wat tijd met haar door te brengen en daarvoor is het bidden van het Rozenhoedje een goede manier.

De heilige paus Johannes Paulus II noemde de Rozenkrans zijn lievelingsgebed. Hij beschreef het als volgt: ‘Het Rozenkransgebed is een heerlijk gebed, heerlijk in zijn eenvoud en zijn diepte. (…) Tegen de achtergrond van het Weesgegroet trekken voor het geestesoog werkelijk de belangrijkste gebeurtenissen uit het leven van Jezus voorbij. (…) Tegelijk kan ons hart, in de opeenvolging van deze Geheimen van de Rozenkrans, alle gebeurtenissen opnemen die het leven van het individu, het gezin, de natie, de Kerk en de mensheid uitmaken.’

‘Laten wij door het overwegen van de blijde, lichtende, droevige en glorievolle Mysteries van de Rozenkrans proberen Onze Lieve Vrouw stap voor stap te volgen en haar zalig prijzen onder alle omstandigheden van haar leven.

Van harte nodigen wij u uit om samen het Rozenhoedje te bidden, afgewisseld met zang en overweging, bij het mooie Mariabeeld in de H. Laurentiuskerk op de vrijdagavonden 4, 11, 18 en 25 oktober a.s. van 18.45 tot 19.15 uur.
We komen bijeen als kinderen van de Moeder Gods en tegelijk als vervulling van haar eigen woorden: “Zie, vanaf heden zal elk geslacht mij zalig prijzen!” ‘.

Jan & Marga Bijvoet ocds, werkgroep Maria-devotie