Onze Grote Kerstpakketten Actie

Het is bijna december dus tijd om u te attenderen op de grote Kerstpakketten actie voor de komende Kerst. Zoals u weet is deze actie elk jaar een groot succes en zijn de bewoners van beide projecten telkens weer zeer gelukkig met de Kerstpakketten.

De mensen waar wij actie voor voeren zijn “De Inloop “, dat is de dagopvang voor dak- en thuislozen en “Het Heem “ waaronder het sociaal pension, nachtopvang en het crisiscentrum vallen. Ook nu willen we wat suggesties doen, waar u deze mensen elke keer weer blij mee maakt en helpt.

Voor “Het Heem “ zijn de wensen:

Blikjes soep of  maaltijdsoep, macaroni, rijst, cocktailworstjes, kaas (vacuüm verpakt), ontbijtkoek, potjes groente, koekjes, chocolaatjes, snoepgoed, sapjes, vruchtenconserven, ragout en ragoutbakjes, visconserven. (Let u alstublieft wel op de uiterste houdbaarheidsdatum). Tandpasta, tandenborstels, toiletzeep, shampoo, doucheschuim.

Van “De Inloop” ontvingen wij een ander wensenlijstje:

Dekens en Slaapzakken, (mogen gebruikt zijn, maar wel schoon), campinggas (blikjes en apparaten); sjaals, mutsen, handschoenen, ondergoed, T-shirts, sokken (deze artikelen zowel voor dames als heren, dit mogen gebruikte spullen zijn, maar wel schoon en heel), herenschoenen in maat 43. Zeep, tandpasta, tandenborstels, shampoo en doucheschuim, badhanddoeken.

Ook levensmiddelen zijn welkom en dan vooral: Maaltijdsoep in blik of zak, maaltijden in blik, knakworst, verpakte koek en snoep, pakjes frisdrank of sap.

Bij de inzamelingen in de afgelopen jaren hebben wij ook geld ontvangen om te besteden voor deze groepen. Er is o.a. geld besteed aan schoenen, aan een gezamenlijke Kerstmaaltijd bij de Inloop en het Heem. Er kon wat extra’s bij de maaltijden geserveerd worden. In de zomer tijd eens een ijsje. Ze hebben een filmmiddag georganiseerd met wat lekkers. Ze hebben een herdenkingsbijeenkomst gehouden, er zijn zeker 5 mensen uit de groep overleden afgelopen jaar. De laatste tijd komen er veel jongeren naar de Inloop.

De inzameling vindt plaats in het weekend van 15 – 16 december 2017 vóór en na de vieringen in de drie kerken. Ook zijn we aanwezig op zondag 16 december vanaf 10.30 uur in de ontmoetingsruimte van de St. Josephkerk Nassaulaan 2. In de decembermaand hangen de posters in de kerken met ook daarop de tijden wanneer u uw kerst boodschappen kan brengen. Verder vindt u in de decembermaand de informatie op de website.

Namens de werkgroep Kerstpakketten actie,

Leny Hoogeveen tel: 072 2202714

Bob Groot tel: 072 5126435

Marion Leegwater tel. Parochiecentrum 5112396

Reacties zijn gesloten.