Vieringen in de periode 18 augustus t/m 2 september 2018

De webmaster is met vakantie, daarom een overzicht met vieringen voor komende drie weekenden.

DatumTijdKerkVoorgangerKoor/organistBijzonderheden
zaterdag 18 augustus 201819:00Josephkerkpater DiegoOrgel: B. Vervaat
zondag 19 augustus 201809:30Pius Xpater DiegoOrgel: U. CintinaPius X feest
zondag 19 augustus 201811:00Laurentiuskerkpater DiegoOrgel: U. Cintina
zaterdag 25 augustus 201819:00Josephkerkpater DiegoOrgel: U. CintinaDeurcollecte MIVA
zondag 26 augustus 201809:30Pius Xpater DiegoOrgel: B. Vervaat
zondag 26 augustus 201811:00Laurentiuskerkpater TristanOrgel: U. Cintina
zaterdag 1 september 201819:00Josephkerkpater DiegoRitmisch Koor
zondag 2 september 201809:30Pius Xpastor DijkmanOrgel: U. Cintina
zondag 2 september 201811:00Laurentiuskerkpater DiegoOrgel: U. Cintina

Concerten in de Laurentius

20 augustus concert Duo Esmera + , getiteld ‘Summertime’
Organist Una Cintiņa en countertenor Jean Sebastian Beauvais vormen samen het Duo Esmera. Zij experimenteren graag met de ruimte en de mogelijkheden van zowel het instrument als de stem. Dit jaar hebben zij voor hun zomerconcerten de hoboïste Elīna Kuduma uitgenodigd. Zij speelt bij het Lets Nationaal Opera Orkest. De drie musici hebben muziek gekozen die beelden oproepen van zon, bloemen, liefde, dans en vredige landelijkheid. Echt zomers!

Lees verder

De Video van de Paus augustus 2018 – Het gezin, een schat

De Video van de Paus: geen enkel gezin is perfect. Liefde is veeleisend, maar er is geen grotere vreugde. Er zijn veel manieren om het ideaal van een christelijk gezin te benaderen (zie Amoris Laetitia, 32-57). Maar alle hebben ze gemeen: respect voor de ander en blijvende liefde – waarden die hen maken tot een schat die beschermd moet worden. “Wanneer het over gezinnen gaat, komt mij vaak het beeld van een schat voor de geest”.

Voortgang toekomst Sint Josephkerk

Zoals eerder al aangegeven is dit een gevoelig en zorgvuldig proces. Het parochiebestuur heeft een werkgroep in het leven geroepen die dit proces moet volgen. De werkgroep heeft in het verleden met meerdere belangstellenden gesproken. In een zorgvuldig gesprek ging het dan over een toekomstige functie, de blijvende status van de kerk als een monumentaal gebouw, de impact op de directe omgeving van de kerk en over de middelen die men voor de mooie gebouw over had. Uiteindelijk leidden deze gesprekken niet tot een volgende stap in dit proces.

Momenteel echter – sinds een maand – is de werkgroep in gesprek met een geïnteresseerde partij en onderzoekt samen met deze partij een toekomstige herbestemming van de kerk. Belangrijke aspecten zijn het vasthouden aan de (rijks)monumentale status en daaraan verbonden een mogelijke toekomstige functie. Tegelijkertijd wordt verder gekeken welke volgende stappen genomen moeten worden indien partijen vinden dat de basis daarvoor aanwezig is.

Wij zullen u frequent op de hoogte houden.

Het parochiebestuur

Parochieblad van 3 juli 2018 is online!

Komende week rolt de papieren versie van het parochieblad van de persen en wordt het rondgebracht door vrijwilligers. Ook dit blad is weer gevuld met veel lezenswaardige artikelen en de activiteiten waarvoor u van harte bent uitgenodigd! Klik op de afbeelding om het parochieblad te lezen. 

Snel en veilig betalen met iDeal (via Mollie)

De parochie heeft uw steun financiële steun hard nodig. Deze steun kunt u laten blijken door uw kerkbijdrage of donatie. Deze kerkbijdrage of donatie kunt u online betalen met iDeal. Ga naar de pagina doneren. Of ga naar deze pagina in het gele rechthoek aan de rechterkant van deze homepagina.

Pastor Slot 50 jaar priester

Bij de Midweekviering van 13 juni a.s. zullen de kerkklokken feestelijk luiden. Pastor H. Slot is dan 50 jaar priester en gedenkt dat in dankbaarheid in de Pius X kerk tijdens een eucharistieviering. Het Dominicuskoor zingt de mis van Gounod.

Een week later viert hij in zijn geboorteplaats Montfoort zijn priesterfeest. 

In zijn homilie staat pastor Slot stil bij zijn gekozen thema “Missie zonder grenzen”. Hij wil daarin niet terugkijken, maar juist vooruit kijken naar de verantwoordelijkheid voor de toekomst. Lees verder