Vieringen in het weekend 15 en 16 december 2018

DatumLiturgische dagTijdKerkVoorgangerKoor/organistBijzonderheden
Buscollecte Bisschoppelijke Adventsactie
zaterdag 15 december 20183e Advent19:00Josephkerkpater DiegoOrgel: B. Vervaat
zondag 16 december 20183e Advent09:30Pius Xpastor DijkmanOrgel: U. Cintina
zondag 16 december 20183e Advent11:00Laurentiuskerkpater TristanSchola Matthiae
zondag 16 december 20183e Advent13:00Josephkerkpater DiegoSpaanstalig
maandag 17 december 201819.00Josephkerkpater Diego?Boete en verzoening

Parochieblad van 30 november 2018 is online!

Komende week rolt de papieren versie van het parochieblad van de persen en wordt het rondgebracht door vrijwilligers. Ook dit blad is weer gevuld met veel lezenswaardige artikelen en de activiteiten waarvoor u van harte bent uitgenodigd! Klik op de afbeelding om het parochieblad te lezen. 

Onze Grote Kerstpakketten Actie

Het is bijna december dus tijd om u te attenderen op de grote Kerstpakketten actie voor de komende Kerst. Zoals u weet is deze actie elk jaar een groot succes en zijn de bewoners van beide projecten telkens weer zeer gelukkig met de Kerstpakketten.

De mensen waar wij actie voor voeren zijn “De Inloop “, dat is de dagopvang voor dak- en thuislozen en “Het Heem “ waaronder het sociaal pension, nachtopvang en het crisiscentrum vallen. Ook nu willen we wat suggesties doen, waar u deze mensen elke keer weer blij mee maakt en helpt. Lees verder

Bericht ISBA | ISBA zoekt nieuwe leden

Het ISBA (Interkerkelijk Sociaal Beraad Alkmaar) is bijna 35 jaar geleden opgericht door kerken en belangenorganisaties om de positie van mensen, die in financiële problemen zijn gekomen,  te verbeteren.
Versterking/uitbreiding van ons team is gezien onze gemiddelde leeftijd nodig, zodat het werk ook in de toekomst gecontinueerd kan worden.

Ons team bestaat uit 6 leden, waarvan 4 uitvoerende leden, die volgens rooster in tweetallen  op de woensdagmorgen (10.30-12.30) spreekuur houden  tijdens het “open huis” van de Zwaan aan de Oudegracht 185 in Alkmaar.

We komen elke twee maanden bij iemand thuis bij elkaar voor een overleg, doorgaans op een middag tussen 15.00-17.00. Qua tijdsinvestering is het dus een overzichtelijke klus. Lees verder

Bericht ISBA | Jacques Loermans overleden

Op 19 oktober jl. is onze voorzitter Jacques Loermans op 83 jarige leeftijd overleden.

Hij was een van de oprichters van het isba, oorspronkelijk het interkerkelijk sociaal beraad Alkmaar e.o. Het isba- aanvankelijk een vereniging en later een stichting,  stelt zich ten doel mensen te helpen, die financieel in de knel zijn geraakt. Jacques was maar liefst 20 jaar onze voorzitter, het boegbeeld van onze stichting, die in overleggroepen, in kerken en in de pers bleef uitdragen waar het isba voor staat.

Hij deed zijn werk op bescheiden wijze, nuchter, zonder ophef, maar altijd zeer betrokken. Lees verder

Kerstconcert op 16 december in de Laurentius

U ben van harte uitgenodigd voor het jaarlijkse kerstconcert dat op zondag 16 december om 15.00 uur plaats zal vinden in de St. Laurentiuskerk. Het is een concert met koorzang, fluit, orgel en samenzang.

Dit keer is gekozen voor een programma met uitsluitend originele composities. Dat wil zeggen, geen traditionele melodieën en volksliederen. Zo eren we de componisten van de bekendste melodieën ditmaal. En natuurlijk ontbreekt het niet aan samenzang. Lees verder

Allerheiligen en Allerzielen in de parochie en op St. Barbara

In onze parochie wordt op donderdag 1 november in de Josephkerk om 19.00 uur de Allerheiligenviering gehouden, m.m.v. het Gregoriaans koor Schola Matthiae.

Op vrijdag 2 november wordt om 19.00 uur in de Josephkerk de Allerzielenviering gehouden m.m.v. het Ritmisch Koor. Er zijn in het afgelopen jaar veel parochianen overleden en van velen van hen is in een van onze kerken een uitvaartviering en/of een avondwake geweest. In deze Allerzielenviering worden deze parochianen op een mooie manier herdacht. Lees verder