Vieringen in het weekend van 20 en 21 oktober

DatumTijdKerkVoorgangerKoor/organistBijzonderheden      
zaterdag 20 oktober 201819:00Josephkerkpater TristanRitmisch KoorDeurcollecte Missiezondag
zondag 21 oktober 201809:30Pius Xpastor DijkmanOrgel: U. CintinaDeurcollecte Missiezondag
zondag 21 oktober 201811:00Laurentiuskerkpater TristanSchola MatthiaeDeurcollecte Missiezondag
zondag 21 oktober 201813:00Josephkerkpater Tristanspaanstalige viering

Allerheiligen en Allerzielen in de parochie en op St. Barbara

In onze parochie wordt op donderdag 1 november in de Josephkerk om 19.00 uur de Allerheiligenviering gehouden, m.m.v. het Gregoriaans koor Schola Matthiae.

Op vrijdag 2 november wordt om 19.00 uur in de Josephkerk de Allerzielenviering gehouden m.m.v. het Ritmisch Koor. Er zijn in het afgelopen jaar veel parochianen overleden en van velen van hen is in een van onze kerken een uitvaartviering en/of een avondwake geweest. In deze Allerzielenviering worden deze parochianen op een mooie manier herdacht.

Op de dag van Allerzielen herdenken wij op begraafplaats St. Barbara onze overledenen volgens een oude kerkelijke traditie. Vrijdag 2 november om 17.00 uur wordt in de kapel een herdenkingsdienst met gebeden en gezangen gehouden.
 
Deze korte dienst wordt gevolgd door het zegenen van de graven op de sfeervol verlichte begraafplaats. In de kapel zijn voor deze gelegenheid graflichten te koop.
 
Wij nodigen u van harte uit om aanwezig te zijn.

Una Cintina is vijf jaar onze muziekdirecteur

Concert ‘LV100’ (100 jaar Letse Staat) op maandag 29 oktober 20.00 uur Laurentiuskerk
gegeven door Una Cintiņa (orgel), Jeannette van Schaik (zang) en Bas Apswoude (saxofoon)
 
Dit jaar is Una Cintina vijf jaar onze muziekdirecteur. Zij heeft al aardig haar stempel gedrukt op het muzikale gebeuren in de parochie.
Onder haar leiding is het koor Canticum Novum gegroeid, is er opnieuw leven geblazen in het Gregoriaans Koor, zijn de projecten Laurentiuszangers ontstaan, heeft zij een geweldige Krönungsmesse neergezet in de Grote Kerk, is er een jaarlijks terugkerend Kerstconcert met ‘de rode boeken’ en zijn er van de lente tot in de herfst orgelconcerten.
Op 29 oktober sluit zij het seizoen 2018 af met een speciaal orgelconcert: ‘LV 100’.

Zoals velen van u al weten, is Una afkomstig uit Letland. Dit jaar is het 100 jaar Letse staat, en wereldwijd worden er concerten, exposities tentoonstellingen en evenementen georganiseerd. Hoewel Letland een van de dunst bevolkte landen van Europa is, is het rijk aan artiesten, schilders, muzikanten. Het maakt deel uit van de Letse identiteit om creatief te zijn en liefde voor de natuur te hebben. In het concert zal zij samen met twee collega’s, saxofonist Bas Apswoude en sopraan Jeannete van Schaik, muziek ten gehore brengen van componisten uit Letland, voor wie natuur(bescherming) en geloof een belangrijke bron van inspiratie zijn. Namen als Pēteris Vasks, die geen commentaar meer behoeft, of  Ēriks Ešenvalds en Rihards Dubra die ook wereldwijde populariteit genoot, staan centraal in het programma.

De concert organisatie hoopt dat u naar dit concert komt luisteren en gelijk Una komt feliciteren!
Nodig uw vrienden en kennissen uit om ook het mooie pels orgel te beluisteren!
De concert organisatie wenst u veel luisterplezier! Lees verder

Parochieblad van 18 september 2018 is online!

Komende week rolt de papieren versie van het parochieblad van de persen en wordt het rondgebracht door vrijwilligers. Ook dit blad is weer gevuld met veel lezenswaardige artikelen en de activiteiten waarvoor u van harte bent uitgenodigd! Klik op de afbeelding om het parochieblad te lezen. 

Concerten in de Laurentius

 
15 september concert van Vrienden van het orgel
Eén keer in het jaar organiseert de stichting Vrienden van het orgel een orgelconcert in onze Laurentiuskerk. Op zaterdag 15 september 20.00 uur wordt het orgel bespeeld door Anna Karpenko. Zij speelt Russische en Franse orgelmuziek. € 10,00 (€ 8,00 voor Vrienden van het Orgel, Vrienden van de Grote Kerk en CJP)
 
Kijk op de website om te zien van welke componisten zij muziek laten horen, en wat er nog meer voor concerten komen!

De Video van de Paus augustus 2018 – Het gezin, een schat

De Video van de Paus: geen enkel gezin is perfect. Liefde is veeleisend, maar er is geen grotere vreugde. Er zijn veel manieren om het ideaal van een christelijk gezin te benaderen (zie Amoris Laetitia, 32-57). Maar alle hebben ze gemeen: respect voor de ander en blijvende liefde – waarden die hen maken tot een schat die beschermd moet worden. “Wanneer het over gezinnen gaat, komt mij vaak het beeld van een schat voor de geest”.