Vieringen in het weekend 23 en 24 februari 2019

DatumTijdKerkVoorgangerKoor/organistBijzonderheden
zaterdag 23 februari 201919:00Josephkerkpater TristanLaurentiuszangers
zondag 24 februari 201909:30Pius Xpater TristanOrgel: B. Vervaat
zondag 24 februari 201911:00Laurentiuskerkpater TristanLaurentiuszangers

Parochieblad van 29 januari 2019 is online!

Komende week rolt de papieren versie van het parochieblad van de persen en wordt het rondgebracht door vrijwilligers. Ook dit blad is weer gevuld met veel lezenswaardige artikelen en de activiteiten waarvoor u van harte bent uitgenodigd! Klik op de afbeelding om het parochieblad te lezen. 

Kerst bij Onze Lieve Vrouw ter Nood

In de kersttijd heerst er op het Heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood een bijzondere sfeer. In de bedevaartkapel wordt een mooie kerststal met groep geplaatst en ook het Oesdom wordt helemaal in de sfeer gebracht. Mensen komen in deze periode graag even wandelen in het park en wat mijmeren of bidden in de kapellen om de boodschap van de kersttijd meer tot zich te laten doordringen. Vanaf 10 december is het Oesdom ook doordeweeks geopend.
Zondag 16 december verzorgt het Opmeers Vocaal Ensemble een kerstconcert in de bedevaartkapel van het heiligdom. Het ensemble bestaat uit zestien geoefende zangers en zangeressen, die vaak optreden in de kop van Noord-Holland. Klassieke stukken zoals ‘Cantique de Noël’, ‘Maria Wiegenlied’, het prachtige ‘Noël’ van Gounod, koorwerk uit de ‘Elias’ van Mendelssohn en een heel bijzonder ‘Ave Maria’ van Gomes maar natuurlijk ook de traditionele Carols komen voorbij. De toegang is vrij.Op eerste kerstdag, dinsdag 25 december, is er van 14.00 tot 16.00 uur een Kerst-Inn in het Oesdom, met muziek en warme chocolademelk. Om 15.00 uur is er ‘kindje wiegen’ in de bedevaartkapel voor de allerkleinsten. In het Oesdom kan men naast koffie, thee, chocomel, koek en andere lekkernijen ook boeken en devotionalia kopen en mooie kerstcadeaus.Overige vieringen in de kersttijdmaandag 24 december, 21.00 uur: kerstnachtwake, H. Mis met Ubi Caritasdinsdag 25 december, 10.30 uur: Hoogfeest van Kerstmis, H. Mis met Ubi Caritas; 14.00 tot 16.00 uur: Kerst-Inn met om 14.30 uur kindje wiegenwoensdag 26 december, 10.30 uur: H. Mis. Hoofdcelebrant Mgr. Hendriks.Meer weten? Kijk op www.olvternood.nl of kom de komende weken even langs bij het Oesdom voor nadere informatie. Ondanks wegwerkzaamheden is het heiligdom gewoon bereikbaar.

Gaat U mee op bedevaart naar Lourdes!

Altijd al willen weten waar de hemel op aarde te vinden is? In Lourdes! Vraag het maar aan de miljoenen pelgrims die elk jaar dit bedevaartsoord in de Franse Pyreneeën bezoeken. Elke dag gaan vele mensen naar de grot waar Maria in 1858 aan het meisje Bernadette Soubirous verscheen. Mensen gaan naar Lourdes om steun te zoeken bij Maria, om een kaarsje op te steken, om stil te zijn bij de grot van de verschijningen, om het geloof samen met anderen te beleven, om bezinning.

Tijdens onze reizen naar Lourdes wordt U een volledig verzorgd programma aangeboden. U kunt – geheel vrijblijvend – deelnemen aan vieringen, processies, verdiepingsmomenten, wandelingen door Lourdes en excursies naar de Pyreneeën.

De Lourdesgroep Bisdom Haarlem-Amsterdam verzorgt al decennia lang jaarlijkse bedevaarten naar Lourdes in samenwerking met het ‘Huis voor de Pelgrim’ (Limburgse Bedevaarten). De groep bestaat uit vrijwilligers en verzorgsters die voor u vele hand en spandiensten verrichten tijdens de reis en in Lourdes. De bedevaartreis is daardoor geschikt voor jong en oud, ziek en gezond.

Deelnemers die veel zorg nodig hebben kunnen in het Zorghotel accueil Notre Dame verzorgd worden door onze eigen Nederlandse vrijwilligers van het Huis voor  de Pelgrim.

Het aanbod voor dit jaar bestaat uit:

29 mei – 6 juni 2019, busreis naar Lourdes

Een prachtige reis door het mooie Frankrijk. Onderweg worden plaatsen aangedaan als Banneux, een bedevaartplaats in België. Het Hospice in Beaune, een prachtig museum, vroeger was het een ziekenhuis voor arme mensen. En natuurlijk op de terugreis een bezoek aan het klooster in Nevers, waar Bernadette ligt opgebaard in haar schrijn.

Indien U liever vliegt is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de

vliegreis van 31 mei – 5 juni 2019.

De pelgrims die met het vliegtuig gaan sluiten zich dan in Lourdes bij de buspelgrims aan.

Vliegreis van 6-11 september 2019

Vertrek vanaf vliegveld Maastricht. Bij voldoende deelname gaan we met een bus vanuit Haarlem naar het vliegveld.

Informatiebijeenkomsten

Als U, uw familie, kennissen en vrienden belangstelling hebben voor een reis naar Lourdes, dan bent U allen van harte welkom op de informatiebijeenkomst. Op deze bijeenkomst komt U alles te weten over de 2 bedevaart reizen. Er wordt een presentatie en informatie gegeven over de reis, de bedevaart zelf, het leven van Bernadette en het heiligdom van Lourdes.

De informatiebijeenkomst wordt gehouden op:

Zondag    20 januari 2019

Locatie:          Moeder van de Verlosserkerk

Adres:             Prof. Eijkmanlaan 48, 2035 XB in Haarlem

Aanvang:       13.00  uur.

De duur van elke bijeenkomst is ongeveer 90 minuten.

Voor verdere inlichtingen kunt U terecht bij:

Joke Hoekman                                          T. 013-5216701         M. 06-42347729

Wilma Caiffa                                                                                        M. 06-12157507(na 18.00 uur)

Diaken Philip Weijers                                                                       M. 06- 53887641

Tip: Bent u client bij Zorgverzekeraar CZ! Dan kunt u onder bepaalde voorwaarden in aanmerking komen voor een flinke korting op de reissom. Meer informatie hierover bij Joke Hoekman.

Veel informatie kunt U vinden op onze website: www.lourdes-groep.nl en Facebook: Lourdesgroep

Kerst bij Onze Lieve Vrouw ter Nood

In de kersttijd heerst er op het Heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood een bijzondere sfeer. In de bedevaartkapel wordt een mooie kerststal met groep geplaatst en ook het Oesdom wordt helemaal in de sfeer gebracht. Mensen komen in deze periode graag even wandelen in het park en wat mijmeren of bidden in de kapellen om de boodschap van de kersttijd meer tot zich te laten doordringen. Vanaf 10 december is het Oesdom ook doordeweeks geopend.
Zondag 16 december verzorgt het Opmeers Vocaal Ensemble een kerstconcert in de bedevaartkapel van het heiligdom. Het ensemble bestaat uit zestien geoefende zangers en zangeressen, die vaak optreden in de kop van Noord-Holland. Klassieke stukken zoals ‘Cantique de Noël’, ‘Maria Wiegenlied’, het prachtige ‘Noël’ van Gounod, koorwerk uit de ‘Elias’ van Mendelssohn en een heel bijzonder ‘Ave Maria’ van Gomes maar natuurlijk ook de traditionele Carols komen voorbij. De toegang is vrij.

Op eerste kerstdag, dinsdag 25 december, is er van 14.00 tot 16.00 uur een Kerst-Inn in het Oesdom, met muziek en warme chocolademelk. Om 15.00 uur is er ‘kindje wiegen’ in de bedevaartkapel voor de allerkleinsten. In het Oesdom kan men naast koffie, thee, chocomel, koek en andere lekkernijen ook boeken en devotionalia kopen en mooie kerstcadeaus.

Overige vieringen in de kersttijd

maandag 24 december, 21.00 uur: kerstnachtwake, H. Mis met Ubi Caritas

dinsdag 25 december, 10.30 uur: Hoogfeest van Kerstmis, H. Mis met Ubi Caritas; 14.00 tot 16.00 uur: Kerst-Inn met om 14.30 uur kindje wiegen

woensdag 26 december, 10.30 uur: H. Mis. Hoofdcelebrant Mgr. Hendriks.

Meer weten? Kijk op www.olvternood.nl of kom de komende weken even langs bij het Oesdom voor nadere informatie. Ondanks wegwerkzaamheden is het heiligdom gewoon bereikbaar.

Kerstverhaal anno 2018

In het filmpje de foto’s van de Kerststal in de Josephkerk. Met dank aan Gerard Vreeker voor het maken van de foto’s en natuurlijk alle vrijwilligers die de kerststallen opbouwen. Na het filmpje een kerstverhaal dat inspeelt op de actualiteit.

https://youtu.be/6OH33CekqTE

Wij (collega webmaster P. uit de Mariaparochie in Alkmaar) en ik zitten in de ontmoetingszaal van de Josephkerk over onze laptops gebogen, tot er op de glazen deur wordt geklopt. Ik kijk P. aan: de deuren zijn toch dicht, niemand kan toch van buiten naar binnen? We kijken allebei op van onze laptops: daar staan Jozef en Maria uit de Kerststal voor de deur. We laten ze binnen. Jozef zegt: “We zagen ineens licht branden, dus we gingen even kijken. Even de benen strekken na een jaar op de plank in de kluis.”

Lees verder