Kerstconcert op 16 december in de Laurentius

U ben van harte uitgenodigd voor het jaarlijkse kerstconcert dat op zondag 16 december om 15.00 uur plaats zal vinden in de St. Laurentiuskerk. Het is een concert met koorzang, fluit, orgel en samenzang.

Dit keer is gekozen voor een programma met uitsluitend originele composities. Dat wil zeggen, geen traditionele melodieën en volksliederen. Zo eren we de componisten van de bekendste melodieën ditmaal. En natuurlijk ontbreekt het niet aan samenzang.

Het is een heel gevarieerd programma geworden: muziek van verschillende tradities en stijlen, van de negentiende eeuw tot vandaag. Een componist als John Rutter (*1945) behoeft geen commentaar. Ook de andere componisten zullen bekend zijn bij liefhebbers van koormuziek: Rihards Dubra (*1964), Morten Lauridsen (1943), Bob Chilcott (*1955) en Edward Elgar (1857 – 1934).

Het koor dat dit kerstconcert verzorgt is Canticum Novum o.l.v. Una Cintiņa. De muzikale begeleiding ligt in handen van de twee solisten fluitiste Daina van der Wal en organist Erik Jan Eradus. Na het concert wordt u getrakteerd op een glaasje glühwein, en komt de schaal langs voor een vrijwillige bijdrage.

We hopen dat het een mooie en sfeervolle middag wordt!

Kijk ook op de pagina Muziek in de Laurentius!

Alvast een voorproefje van twee uit te voeren werken via Soundcloud.com:

  • What Sweeter Music door Harvard University
  • Christmas Lullaby door Con Amore Weert

Maar laat u vooral op 16 december 2018 in de Laurentius verrassen door de live-uitvoering van Canticum Novum en de begeleiding!

 

 

 

Reacties zijn gesloten.