Kerst bij Onze Lieve Vrouw ter Nood

In de kersttijd heerst er op het Heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood een bijzondere sfeer. In de bedevaartkapel wordt een mooie kerststal met groep geplaatst en ook het Oesdom wordt helemaal in de sfeer gebracht. Mensen komen in deze periode graag even wandelen in het park en wat mijmeren of bidden in de kapellen om de boodschap van de kersttijd meer tot zich te laten doordringen. Vanaf 10 december is het Oesdom ook doordeweeks geopend.
Zondag 16 december verzorgt het Opmeers Vocaal Ensemble een kerstconcert in de bedevaartkapel van het heiligdom. Het ensemble bestaat uit zestien geoefende zangers en zangeressen, die vaak optreden in de kop van Noord-Holland. Klassieke stukken zoals ‘Cantique de Noël’, ‘Maria Wiegenlied’, het prachtige ‘Noël’ van Gounod, koorwerk uit de ‘Elias’ van Mendelssohn en een heel bijzonder ‘Ave Maria’ van Gomes maar natuurlijk ook de traditionele Carols komen voorbij. De toegang is vrij.

Op eerste kerstdag, dinsdag 25 december, is er van 14.00 tot 16.00 uur een Kerst-Inn in het Oesdom, met muziek en warme chocolademelk. Om 15.00 uur is er ‘kindje wiegen’ in de bedevaartkapel voor de allerkleinsten. In het Oesdom kan men naast koffie, thee, chocomel, koek en andere lekkernijen ook boeken en devotionalia kopen en mooie kerstcadeaus.

Overige vieringen in de kersttijd

maandag 24 december, 21.00 uur: kerstnachtwake, H. Mis met Ubi Caritas

dinsdag 25 december, 10.30 uur: Hoogfeest van Kerstmis, H. Mis met Ubi Caritas; 14.00 tot 16.00 uur: Kerst-Inn met om 14.30 uur kindje wiegen

woensdag 26 december, 10.30 uur: H. Mis. Hoofdcelebrant Mgr. Hendriks.

Meer weten? Kijk op www.olvternood.nl of kom de komende weken even langs bij het Oesdom voor nadere informatie. Ondanks wegwerkzaamheden is het heiligdom gewoon bereikbaar.

Reacties zijn gesloten.