Joodse begraafplaats verdient een opknapbeurt

Op donderdag 13 juni roepen we u op om het bestuur van de Joodse begraafplaats aan de Westerweg te helpen met het broodnodige onderhoud. Deze begraafplaats kent een groot achterstallig onderhoud.

Wat moet er gebeuren en wat wordt gevraagd??

Vooral handen om te helpen de grafstenen weer toonbaar te maken en de aangegroeide mos en aanslag te verwijderen met een zachte borstel en groene zeep.

En handen om het ontvangstgebouwtje schoon te maken en te ontdoen van spinrag.

Vrijwilligers die de overwoekerde grafstenen in het oudste gedeelte van de begraafplaats kunnen ontdoen van takken en mos.

Vrijwilligers die voor koffie en thee kunnen zorgen. Let wel: er is geen stroom of andere voorzieningen behalve stromend koud water.

We zouden erg geholpen zijn met een vrijwilliger met een aanhangwagen voor afvoer van dode takken naar de vuilstort.

Vrijwilligers met groene vingers om de twee Davidssterren van buxusplanten bij te knippen en de dode buxusplanten die er tussen staan te verwijderen. Vanwege de aantasting van buxusplanten met de buxus mot en schimmel zou het mooi zijn als we de buxus planten die zijn aangetast kunnen vervangen door bijvoorbeeld een taxusplant.

Als iedereen die komt helpen een nieuwe taxusplant mee neemt of een gift, dan maken we met elkaar de Davidssterren weer toonbaar.

Meewerkend voorman: Als iemand verstand heeft van werk verdelen en aanwijzingen geven dan is dat erg prettig.

Wat u zelf mee moet nemen: zachte borstels en emmers. Snoeischaren, snoeitangen, bladharken. Zachte bezem/borstel op steel voor weghalen spinrag in ontvangstgebouwtje. Grijpers om zwerfafval te verwijderen.

Wij zorgen voor water, groene zeep, proviand, koffie/thee en limonade,

Het zou prettig zijn als u een paar uur kunt helpen op deze dag. Opgave is niet nodig, maar wel handig. 

Voor opgave, vragen en opmerkingen kunt u mailen naar: mwvhouten@gmail.com

Vanaf 09.00 uur staat het hek open en wordt u ontvangen. U krijgt dan uitleg over de werkzaamheden die bij u passen (zie boven)

Activiteit is gepland tot 17.00 uur, maar als u liever ’s avonds de handen uit de mouwen steekt dan kunnen we dit oprekken.

Reacties zijn gesloten.