Muziek in de Laurentius

Locatie St. Laurentiuskerk, Verdronkenoord 68 te Alkmaar
Informatie orgel Een belangrijk instrument in deze kerk is het Pels-orgel, dat in 2016 niet alleen gerestaureerd is maar ook verplaatst naar de oorspronkelijke plek op de koorzolder, alwaar het geluid veel beter tot zijn recht komt. Meer over het orgel kunt u lezen bij de pagina over het Pels-orgel.
‘Verhuur’ kerk Voor gebruik van de Laurentiuskerk voor een concert of evenement kunt u contact opnemen met dhr. K. Groenland.
Eigen concerten De muziekcommissie houdt zich bezig met de door de commissie zelf georganiseerde concerten, contact via dhr. H. Smit.
     
Hieronder ziet u de concerten en andere evenementen die in de komende maanden in de Laurentiuskerk gehouden worden.
Concert Kerstconcert en samenzang, en Glühwein na afloop
 
Datum 16 december 2018  
Dag zondag  
Tijd 15.00 uur
 
Uitvoerenden koor Canticum Novum o.l.v. Una Cintina  
Muziek Werken van Rutter, Dubra, Chilcott, Lauridsen, Elgar  
Extra info U ben van harte uitgenodigd voor het jaarlijkse kerstconcert dat op zondag 16 december om 15.00 uur plaats zal vinden in de St. Laurentiuskerk. Het is een concert met koorzang, fluit, orgel en samenzang.

Dit keer is gekozen voor een programma met uitsluitend originele composities. Dat wil zeggen, geen traditionele melodieën en volksliederen. Zo eren we de componisten van de bekendste melodieën ditmaal. En natuurlijk ontbreekt het niet aan samenzang.

Het is een heel gevarieerd programma geworden: muziek van verschillende tradities en stijlen, van de negentiende eeuw tot vandaag. Een componist als John Rutter (*1945) behoeft geen commentaar. Ook de andere componisten zullen bekend zijn bij liefhebbers van koormuziek: Rihards Dubra (*1964), Morten Lauridsen (1943), Bob Chilcott (*1955) en Edward Elgar (1857 – 1934).

Het koor dat dit kerstconcert verzorgt is Canticum Novum o.l.v. Una Cintiņa. De muzikale begeleiding ligt in handen van de twee solisten fluitiste Daina van der Wal en organist Erik Jan Eradus. Na het concert wordt u getrakteerd op een glaasje glühwein, en komt de schaal langs voor een vrijwillige bijdrage.

We hopen dat het een mooie en sfeervolle middag wordt!

 
Entree Eigen bijdrage