Muziek in de Laurentius

Locatie St. Laurentiuskerk, Verdronkenoord 68 te Alkmaar
Informatie orgel Een belangrijk instrument in deze kerk is het Pels-orgel, dat in 2016 niet alleen gerestaureerd is maar ook verplaatst naar de oorspronkelijke plek op de koorzolder, alwaar het geluid veel beter tot zijn recht komt. Meer over het orgel kunt u lezen bij de pagina over het Pels-orgel.
‘Verhuur’ kerk Voor gebruik van de Laurentiuskerk voor een concert of evenement kunt u contact opnemen met dhr. K. Groenland.
Eigen concerten De muziekcommissie houdt zich bezig met de door de commissie zelf georganiseerde concerten, contact via dhr. H. Smit.
     
Hieronder ziet u de concerten en andere evenementen die in de komende maanden in de Laurentiuskerk gehouden worden. De lijst kan nog aangevuld worden met informatie en andere concerten dus blijf kijken!
     
Concert ‘Snert’concert  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Datum 08 december 2019
Dag zondag
Tijd 15.00 uur
Uitvoerenden Vocal-group Close-Up uit Alkmaar
Muziek Een hartverwarmend concert met veel heerlijke winternummers!
Extra info Na afloop is er een snertmaaltijd; zie ook www.vocalgroupcloseup.nl
Entree
De toegang bedraagt € 12,50 en t/m 15 jaar € 7,50. Dat is inclusief een kop ambachtelijke en oer-Hollandse erwtensoep met roggebrood en spek.
     
Concert Kerstconcert van de parochie  
 
 
 
 
 
 
 
Datum 15 december 2019
Dag zondag
Tijd 15.00 uur
Uitvoerenden Koren Canticum Novum, het Christelijk Gemengd Koor Cantamus uit Hoofddorp, Cantate Domino uit Zoeterwoude en La Brenadienne, een koor uit Brunoy, Frankrijk

Erik Jan Eradus, organist

Bas Apswoude, saxofonist, samenzang

Una Cintiņa en Jean-Sebastien Beauvais, dirigenten

Muziek
o.a. Dubra, Poulenc, Todd, Lauridsen
Extra info Er worden weer prachtige liederen gezongen, het wordt een concert vol luister- en kijkplezier, met voor iedereen een glaasje warme glühwein na.
Entree Deurcollecte na afloop
   
Concert ‘The Armed Man’ van Karl Jenkins, vanwege plaatsgebrek in de Laurentiuskerk uitgeweken naar de Grote Kerk, Koorstraat Alkmaar
 
 
 
 
 
 
 
 
Datum 01 mei 2020
Dag vrijdag
Tijd 20.15 uur
Uitvoerenden Koor Canticum Novum uitgebreid met 85 projectzangers; Nederlands Begeleidingsorkest, Eline Welle, sopraan en Rick Zwart, bariton, o.l.v. Una Cintiņa
Muziek ‘The Armed Man’ van Karl Jenkins
Extra info In 2020 is het 75 jaar geleden dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog. In de huidige roerige tijd is het zeer belangrijk om daar bij stil te staan. Het kleinkoor Canticum Novum uit Alkmaar wil dit doen met de uitvoering van het muziekstuk “The Armed Man” van Karl Jenkins, begeleid door het symfonie orkest en aangevuld met projectzangers, alles onder leiding van Una Cintiņa. Tijdens de uitvoering wordt de ‘mee-gecomponeerde’ film vertoond bestaande uit historisch filmmateriaal, met beelden van oorlog.
Entree € 27,50; kaarten te verkrijgen via de site van de Grote Kerk