Muziek in de Laurentius

Locatie St. Laurentiuskerk, Verdronkenoord 68 te Alkmaar
Informatie orgel Een belangrijk instrument in deze kerk is het Pels-orgel, dat in 2016 niet alleen gerestaureerd is maar ook verplaatst naar de oorspronkelijke plek op de koorzolder, alwaar het geluid veel beter tot zijn recht komt. Meer over het orgel kunt u lezen bij de pagina over het Pels-orgel.
‘Verhuur’ kerk Voor gebruik van de Laurentiuskerk voor een concert of evenement kunt u contact opnemen met dhr. K. Groenland.
Eigen concerten De muziekcommissie houdt zich bezig met de door de commissie zelf georganiseerde concerten, contact via dhr. H. Smit.
     
Hieronder ziet u de concerten en andere evenementen die in de komende maanden in de Laurentiuskerk gehouden worden.
     
Concert LV100  
Datum 29 oktober 2018  
Dag maandag  
Tijd 20.00 uur
 
Uitvoerenden concert door Una Cintiņa (orgel)  met medewerking van Bas Apswoude  (Saxofoon) en de Sopraan Jeannette van Schaik  
Muziek Werken van Vasks, Dubra, Ešenvalds, Kalējs  
Extra info Zoals velen van u al weten, is Una afkomstig uit Letland. Dit jaar bestaat de Letse Staat 100 jaar, en wereldwijd worden er concerten, exposities, tentoonstellingen en evenementen georganiseerd. Hoewel Letland een van de dunst bevolkte landen van Europa is, het is rijk aan artiesten, schilders, muzikanten… Het maakt deel uit van de Letse identiteit om creatief te zijn, en liefde voor de natuur te hebben. In het concert zal zij samen met twee collega’s, saxofonist Bas Apswoude en sopraan Jeannette van Schaik, muziek ten gehore brengen van componisten uit Letland, voor wie natuur(bescherming) en geloof een belangrijke bron van inspiratie is. Namen als Pēteris Vasks, die om geen commentaar meer vraagt, of Ēriks Ešenvalds en Rihards Dubra die ook wereldwijde populariteit genoot, zullen centraal staan in het programma.  
Entree Toegangsprijs € 8,- inclusief een glaasje wijn of fris na afloop  
     
Concert Kerstconcert en samenzang, en Glühwein na afloop
 
Datum 16 december 2018  
Dag zondag  
Tijd 15.00 uur
 
Uitvoerenden koor Canticum Novum o.l.v. Una Cintina  
Muziek Werken van Rutter, Dubra, Chilcott, Lauridsen, Elgar  
Extra info  
Entree Eigen bijdrage