Bericht ISBA | Jacques Loermans overleden

Op 19 oktober jl. is onze voorzitter Jacques Loermans op 83 jarige leeftijd overleden.

Hij was een van de oprichters van het isba, oorspronkelijk het interkerkelijk sociaal beraad Alkmaar e.o. Het isba- aanvankelijk een vereniging en later een stichting,  stelt zich ten doel mensen te helpen, die financieel in de knel zijn geraakt. Jacques was maar liefst 20 jaar onze voorzitter, het boegbeeld van onze stichting, die in overleggroepen, in kerken en in de pers bleef uitdragen waar het isba voor staat.

Hij deed zijn werk op bescheiden wijze, nuchter, zonder ophef, maar altijd zeer betrokken.

Nooit klaagde hij over zijn fysieke ongemakken , die zijn leven de laatste jaren steeds meer gingen beheersen. In april van dit jaar gaf hij tijdens een vergadering te kennen, dat hij als voorzitter wilde stoppen, op het moment dat zijn opvolging geregeld was. Binnen ons bestuur heeft Angela Jansen zich hierna beschikbaar gesteld om t.z.t. Jacques op te volgen als onze nieuwe voorzitter. 

Het leek ons een goed idee, om dit volgend voorjaar in te laten gaan, als wij aandacht zouden besteden aan ons 35 jarig bestaan via een symposiumachtige bijeenkomst. 

Dit kon er helaas niet meer van komen, omdat de complicaties van een heupbreuk Jacques uiteindelijk te veel werden. Het isba is hem veel dank verschuldigd.  

Gelukkig hebben wij in het hospice nog persoonlijk afscheid van hem kunnen nemen en hebben wij hem nog eens kunnen zeggen, hoe wij hem hebben gewaardeerd. In dankbaarheid zullen wij hem blijven herinneren.

Het Isba

Mariet Buren -Nora Jansen- Anna de Bruin- Marga Minholts, Anna Jansen en Johan Potter

Reacties zijn gesloten.