Home

Hierboven ziet u de drie kerken van onze parochie. De Laurentiuskerk, de oudste kerk, is een Cuyperskerk, en herbergt tevens het Mirakel van het Heilig Bloed in Alkmaar.
Maar waar gaat het eigenlijk om in de parochie? Kerk is niet alleen een stapel stenen op elkaar, kerk is veel meer !

Vieringen in het weekend 23 en 24 maart 2019

DatumLiturgische dagTijdKerkVoorgangerKoor/organistBijzonderheden
zaterdag 23 maart 2019Derde zondag van de Vastentijd17:00Josephkerkpater TristanEnglish Mass / Engelse Mis
zaterdag 23 maart 2019Derde zondag van de Vastentijd19:00Josephkerkpater TristanOrgel: B. Vervaat
zondag 24 maart 2019Derde zondag van de Vastentijd09:30Pius Xpater DiegoDominicuskoor
zondag 24 maart 2019Derde zondag van de Vastentijd10:30Laurentiuskerk, OudorpA. Bodar en F. BrigithaCanticum Novummeer info
zondag 24 maart 2019Derde zondag van de VastentijdLaurentiuskerk, VerdronkenoordGEEN VIERING

Vastenoverdenking op woensdagavond

Wekelijks wordt in de Vastentijd op woensdagavond – voorafgaand aan het Broodje Tevredenheid – om 18.00 uur in de Josephkerk een vastenoverdenking gehouden. Het thema van de vijf vasten overwegingen is “dromen”. Door de handwerkgroep is weer een vastendoek gemaakt, dat in de vijf overdenkingen zal groeien tot een mooi doek. Kijk op de pagina vastenoverdenking om het filmpje van het Vastendoek te bekijken en de tekst van die avond te lezen. Deze week dromen van Geloof, Hoop en Liefde.

Parochieblad van 19 maart 2019 is online!

Komende week rolt de papieren versie van het parochieblad van de persen en wordt het rondgebracht door vrijwilligers. Ook dit blad is weer gevuld met veel lezenswaardige artikelen en de activiteiten waarvoor u van harte bent uitgenodigd! Klik op de afbeelding om het parochieblad te lezen. Gewoon in PDF-formaat: klik hier

Bijzondere viering in Oudorp op 24 maart met Antoine Bodar

De Laurentiusparochie van Oudorp en onze parochie in Alkmaar nodigen u uit om op zondag 24 maart om 10.30 uur naar de Laurentiuskerk in Oudorp, Herenweg 77, te komen voor een bijzondere eucharistieviering. 

Hoofdcelebrant is dan namelijk Antoine Bodar, priester en bekende kunsthistoricus. Samen met pastoor Franklin Brigitha zal hij voorgaan in de viering, zijnde de derde zondag van de veertigdagentijd.

Er is dan geen viering om 11.00 uur in de Laurentiuskerk aan het Verdronkenoord.

De viering zal muzikaal worden opgeluisterd door ons koor Canticum Novum onder leiding van Una Cintiņa. Rondom de Sint Laurentiuskerk is er voldoende parkeergelegenheid en ruimte om de fiets te stallen. Antoine Bodar, woonachtig in Rome, is bekend als presentator van radio- en televisieprogramma’s. Tevens heeft hij talrijke boeken op zijn naam staan.

Na de viering wordt u koffie of thee aangeboden. U bent van harte welkom!

Vastenactie 2019: Water

Toegang tot schoon water is van levensbelang! Niet alleen heeft water directe invloed op onze gezondheid, gebrek aan schoon water werkt op veel terreinen door. Vrouwen en kinderen besteden per dag uren aan water halen, tijd die ze niet kunnen benutten voor andere dingen. Kinderen die ziek zijn door vervuild water presteren slechter op school. Geld dat besteed kan worden aan voedsel voor het gezin, wordt besteed aan medicijnen en zonder water is het onmogelijk om voedsel te verbouwen en vee te houden. Lees het artikel in het parochieblad en op de website van de Vastenactie. Daar onder meer een filmpje over hoe belangrijk water voor mensen is.

2019: Jaar van veranderingen…

Het jaar van de veranderingen is aangebroken. Het sluiten van de Josephkerk, het verlaten van de vertrouwde omgeving, de verbouw van de sacristie tot een devotiekapel, het wennen in een andere kerk.

De keuze van de parochianen uit de enquête in welke kerk de zaterdagavond-viering vanaf de zomer komt zal in het volgende parochieblad bekend gemaakt worden.

Er zijn veel werkgroepen in de Josephkerk, liturgische, niet-liturgische en de groepen voor de gemeenschapsopbouw. Er wordt hier en daar al flink nagedacht over een nieuwe toekomst, in welke vorm dan ook, in een andere kerk. Het parochiebestuur zal in komende maanden met elke werkgroep van de Josephkerk in contact treden en zo veel mogelijk deze werkgroepen begeleiden en adviseren in een toekomstige (nieuwe) rol binnen onze parochie. Lees verder

Snel en veilig betalen met iDeal (via Mollie)

De parochie heeft uw steun financiële steun hard nodig. Deze steun kunt u laten blijken door uw kerkbijdrage of donatie. Deze kerkbijdrage of donatie kunt u online betalen met iDeal. Ga naar de pagina doneren. Of ga naar deze pagina in het gele rechthoek aan de rechterkant van deze homepagina.

AVG en uw parochie

Op 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming ingegaan. Ook voor uw parochie is de AVG van belang. Het Bisdom heeft de parochies voorgelicht. Door middel van deze AVG-pagina over het privacybeleid wordt u geïnformeerd hoe de administratie van de parochie uw gegevens verwerkt, maar ook wat uw rechten zijn. Tevens zijn er handleidingen hoe wij om dienen te gaan met de publicatie van foto- en filmmateriaal.