18 februari: Muziek in de Laurentius | Matthaüspassion van Johann Heinrich Rolle

Oók op zondag 18 februari wordt om 15.00 uur in de Laurentiuskerk de Matthaüspassion uitgevoerd van Johann Heinrich Rolle (1716-1785). Met zijn lengte van dik anderhalf uur is het een soort Matthäus-light en dat geldt ook voor de vaak vlotte muziek. De Matthäuspassion van Rolle is vernieuwend, vooruitstrevend en ook emotioneel beladen! In de recensies is men heel lovend over deze passie, uitgevoerd door het ensemble en kamerkoor o.l.v. Wolfgang Lange.
Het uitvoerende instrumentale Helios Ensemble bestaat uit barokspecialisten en het Luna Kamerkoor is samengesteld uit (ver)gevorderde amateurs en de professionele solisten. Zoals het in de barok gewoon was kunnen de (in het programmaboekje afgedrukte) koralen worden meegezongen door de toehoorders.
Toegang € 25,- bij de ingang van de kerk; € 22,50 bij voorverkoop: zie website van het Luna Kamerkoor; kinderen tot 12 jaar gratis. Er is koffie en thee te verkrijgen in de pauze en een drankje na het concert. Lees voor meer informatie op de website van de parochie.

Reacties zijn gesloten.